30 juli, 2011

Nowhere to hide!

Ibland vill man helst leva i sin egen värld. Stänga ute all ondska och elände runt omkring en. Tyvärr fungerar inte livet så. Man kan inte checka ut från det verkliga livet någon längre tid, utan att det får konsekvenser förr eller senare. Tiden hinner alltid ikapp oss. There is nowhere to hide! Just nu kan man varken befinna sig i cyberspace eller i den verkliga världen utan att hela tiden påminnas om det fruktansvärda som hände i Norge. Sen har vi situationen i Afrika som är ännu värre än vad den har varit under dåliga tider de senaste 60 åren. Även om man inte är personligt involverad så kan man inte låta bli att påverkas av katastrofer av denna magnitud. Har dagens samhälle på något sätt banat väg för dessa katastrofer? Är vi på väg mot en ljusare framtid eller ska vi nå en djupare botten först?

En mindre sak som hände, men inte desto mindre tråkig, var Amy Winehouse alltför tidiga bortgång. Oväntad? Inte alls, men samtidigt hade man hoppats på att hon skulle få den hjälp hon behövde för att bekämpa sina demoner. Oavsett vad man tyckte om hennes livsstil så hade hon en speciell talang som nu gått förlorad.
Tycker att det just nu är en period då allt möjligt trist har gaddat ihop sig, från stort till smått, och ingen verkar vara riktigt glad. Men så kan det ju inte vara utan det är bara just min omgivning som verkar befinna sig i en svacka. Vill egentligen inte svara när telefonen ringer för det är nästan inga goda nyheter för tillfället. Om inte annat så kan man ju alltid klaga på vädret :-)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar